top of page

Studietur til København

Vi har vært på vår første studietur - i København! Karianne ledet planleggingen med støtte fra Håkon Gyran (BYREG). Begge har dette semesteret vært på utveksling i København, og gjorde en fantastisk jobb med å skape en engasjerende og lærerik helg.


Totalt var vi 32 studenter fra NMBUs Fakultet for landskap og samfunn som opplevde varierte byrom og spennende byutviklingsprosjekter på sykkel. Det fungerte overraskende bra, faktisk! 

Praktisk informasjon

København!

12. - 14. april 2024

I løpet av helgen rakk vi å besøke "Jernbanebyen" der Mathilde fra COBE arkitekter viste oss rundt, og forklarte hvordan bydelen skal transformeres til et tilgjengelig og aktivt byområde. Videre besøkte vi Superkilen, og fikk dypere forståelse av visjonen, tanken bak byrommet og betydningen av medvirkning, av Bjørnstjerne fra SUPERFLEX. På slutten av fredagen fikk vi også besøkt Fredrik fra CPH Village som viste oss unike studentboliger på Nørrebro. Her fikk vi innsikt i hvordan de jobber med å tilby rimeligere, bærekraftige, og mobile studentboliger i København. Vi avsluttet dagen på folkehuset Absalon med fellesmiddag!


Lørdagen var det Karianne og Håkon som tok styring og viste oss rundt! Konseptet de hadde utarbeidet kalte de "på urbane hjul" og innebar en lengre rute på sykkel til en rekke ulike prosjekter!


På hvert stoppested fikk vi gode presentasjoner, og Karianne og Håkon hadde blant annet lagd flere kart med informasjon for en bedre forståelse! På turen så vi blant annet på ny arkitektur i Nordhavn, områdefornyelse og stedsidentitet på Sifs Plads, Grundtvig Kirke, og transformasjon og høyhus i Carlsbergbyen. Avslutningsvis så vi på overvannshåndtering på Karens Minde Akse, og fikk et glimt av det planlagte metrostoppet på Mozart Plads. Det var mye vi rakk i løpet av dagen - og helgen generelt!


Takk for en vellykket tur!

Oppgave

Noen bidrag

Bildegalleri

Aftermovie

Omtaler

bottom of page