top of page

Nyheter

21. november 2023

Publisering av ny nettside

Les mer
Velkommen til vår nye nettside! I sommer og høst har Line jobbet med oppgradering av nettsiden, og i kontortiden 21. november ble den publisert. Oppgraderingen skal gjøre siden mer brukervennlig, både for besøkende og for oss i arbeidsgruppa. I tillegg har det blitt lagt en del arbeid i et mer helhetlig og gjennomgående design.

18. oktober 2023

Den Skitne Byen

Les mer
Den 18. oktober kom sommerstudentene fra Aspelin Ramm og Sweco for å presentere sommerstudentprosjektet «Den Skitne Byen». Urban Lab arrangerte i samarbeid med linjeforeningen Struktura i Gullvepsen, Bikuben. Først presenterte Nora Ulrikke Andersen (NMBU) og Ingrid Haga (NTNU) prosjektet, og fortalte blant annet om Det Skitne Spekteret: et verktøy for å utforske den skitne byen, nabolagsanalyser og verktøyene de kom frem til. Les mer om prosjektet deres på denskitnebyen.no! Presentasjonen ble etterfulgt av en panelsamtale, ledet av Rikke Sjøhelle som er sosiolog hos Sweco. I det eminente panelet satt Erling Dokk Holm (førsteamanuensis NMBU), Kirsti Stuvøy (professor og forsker NMBU), Cecilie Sachs Olsen (professor og forsker OsloMet), Christian Fredrik Leknes-Kilmork (byforvalter i Bymiljøetaten) og Una Mørch-Thoresen (BYREG-student NMBU). Takk for besøket til dere alle!

3. november 2023

Workshop i emnet EDS 383 Global transitions and the city

Les mer
Fredag 3. november var Urban Lab invitert til å holde en workshop i emnet EDS 383 Global transitions and the city. Professor Kirsti Stuvøy ønsket å kick-starte prosjektoppgaven i emnet, og ønsket en kreativ workshop for at studentene skulle bli bedre kjent med hverandre og for å komme i gang med arbeidet. Karianne og Kasper presenterte hvem og hva Urban Lab er, og viste ulike øvelser for hvordan man som transfaglig gruppe kan samarbeide med å løse problemstillinger. Svært spennende å se hvordan Urban Labs metoder kan fungere i en større kontekst!

25. oktober 2023

SITRAP-årskonferanse

Les mer
Urban Lab deltok på SITRAP sin årskonferanse den 25. oktober. Leder Viktor var moderator for panelsamtalen «Hvordan inspirere studentene til faglige aktiviteter som ikke gir studiepoeng?». Panelet besto av Per-Martin Norheim-Martinsen (Dekan NMBU), Kristoffer Pinheiro (SITRAP og grunnlegger av Urban Lab), Tuva Todnem Lund (tidligere leder NSO, nå NMBU), Eva Helene Nagelhus (koordinator for studentinnovasjon, NMBU). Arrangementskoordinator Karianne, sammen med Karoline Hannisdal og Håkon Gyran (medstudenter på BYREG) vant SITRAP sin nasjonale stedskonkurranse med mulighetsstudien «Hjørnesteinsskolen – Fra Lilleborger til samfunnsborger». Rammene for konkurransen var «Skolen som stedsutvikler».
bottom of page